Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Життя без насильства!

Новина
29.11.2023

З 25 листопад до 10 грудня в багатьох країнах світу і в Україні понад 30 років триває кампанія «16 днів проти насильства».

Що  таке насильство? Яке саме насильство можна назвати гендерно зумовленим? Це насильство чоловіка відносно жінки  чи навпаки? Це домагання жінок у публічних місцях?  А чи є гендерно зумовленим насильство матері відносно дитини, а доньки відносно батька?

Заклади освіти  є однією із платформ донесення інформації як серед фахівців, батьків, дітей.

27 листопада 2023 року Косован Наталею, начальником Служби у справах дітей Великокучурівської сільської ради, проведено семінар з елементами тренінгу «Гендерно зумовлене насильство: поняття, види форми» для педагогів Годилівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів.

Метою семінару було підвищенню обізнаності педагогів про гендер, гендерна рівність, гендерні ролі, гендерні стереотипи, гендерно зумовлене насильство, його види та форми, про характерні ознаки та наслідки насильства, а також покращенню своїх навиків роботи з профілактики насильства.

Учасники ознайомились з інформаційним матеріалом, переглянули відео та брали участь в практичних вправах, завдяки чому не тільки підвищили свою обізнаність з темами семінару, а й пропрацювали свої вміння щодо розпізнавання гендерно зумовленого насильства, визначення форм насильства, їх характерних ознак та наслідків, реагування та надання допомоги постраждалим,

Визначено: роль педагогів у формуванні нульової толерантності до насильства учасників освітнього процесу: доцільності проведення просвітницької діяльності з профілактики гендерно зумовленого насильства/домашнього насильства з дітьми, їх батьками чи іншими законними представниками тощо.

Учасниками заходу відзначено актуальність теми, отримання багато  корисної інформації, яка подано зрозуміло, послідовно, логічно, та про подальше використання знання, матеріалів  в особистому житті, в роботі як з дорослими, так і дітьми,

Ось деякі з відгуків учасників семінару:

- «Корисливим було перегляд відео,  розбір ситуацій та їх вирішення, звернення уваги на причини та наслідки насильства»;

- «Корисним було звернення уваги на гендерні стереотипи та  домашнє насильство»;

- «Отриману інформацію буду використовувати як у своїй діяльності, так і у житті».

Захід проведено в рамках проєкту "Соціально-психологічна робота з ВПО в трьох громадах Чернівецької області” за підтримки #Програма_CLEAR, яка впроваджується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Бюро гуманітарної допомоги Агентства США з міжнародного розвитку (USAID/BHA).

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше